2015. február 21., szombat

Meggyógyulni, egészségesnek lenni

Meggyógyulni, egészségesnek lenni hogyan lehetséges?

Egy példával szeretném elindítani a gondolataidat, talán segít kérdéseket felrakni az életeddel kapcsolatban:

"Ott voltak és nyilvánosak voltak az adatok. Hetente egy gyerek elhalálozott..." mégis 25 év kellett ahhoz, hogy felhagyjanak a várandós nők röntgenezésével!

Szemlélteti, mennyire sok idő kellett ahhoz, hogy egy tudományos felfedezés eredménye bemenjen a köztudatba: a várandós anyák röntgenezését csak 25 évvel azután szüntették meg, hogy egy tudós felhívta a figyelmet a veszélyeire.
(Van magyar felirata is, jobboldalt, alul, a "subtitle" gombra kattintva kiválasztható.)

http://www.ted.com/talks/margaret_heffernan_dare_to_disagree#t-203483


Hány olyan felkapott vizsgálat, orvosi rutin, gyógyszer van, volt, lesz, amiről negyed, fél ... évszázad múlva derül(t) ki, hogy többet árt, mint használ, és még legalább ennyi idő, mire el is fogadják azt?:

Várandósság, szülés gyermeknevelés, egészségmegőrzés témakörében több kérdéses témával találkozom, amiről tanulmányok szólnak, hogy változtatni kellene vagy felül kell vizsgálni az alkalmazást, sőt jobb, könnyebb, humánusabb megoldás létezik.

Sokszor amíg nem ismerjük el a hiba, betegség forrását, nem is tudjuk gyógyítani, megfelelően kezelni.


Hányszor nem változtattál, mert attól féltél, hogy esetleg kiderül, hibás döntést hoztál egyszer? Mi az ami segíthet? Hajlandó vagy-e változtatni? Hogyan tudnád a saját életedet jobbá tenni , és ezzel másnak is segíteni? Lehet és tudsz választani?

Van rá lehetőséged!

Akár azzal, hogy megkeresel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése