Más dúlák

lamustra


Azért hoz­tuk létre olda­lun­kat, hogy bőveb­ben tájé­ko­zód­has­s a dúlaságról és a Magyar DONA Dúlák Szövetségének tagjairól. Ezzel szeretnénk hozzásegíteni, hogy meg­ta­láld a számodra leg­meg­fe­lelőbb dúlát!

 

Rövidné Nyul Bernadett

Telefonszám:
06 30 345 8000

Email:
rovidne.nyulbetti@gmail.com
Hol végeztél?
DONA International – Dézsi Réka
Mikor végeztél?
2012 szeptember
Mennyire vagy tapasztalt?
A legszebb tapasztalatom két gyermekem születése volt. Mindkettejüket dúlával szültem.
Miért vagy dúla?
Tudat alatt már akkor is erre vágytam, amikor még nem tudtam mi az a dúlaság, hogy mi is a szerepe a dúlának a szülőszobán, és azon kívül. Két barátnőm szülésénél is „B terv” voltam arra az esetre, ha a kórház bejáratánál az apa meggondolja magát. Amikor várandós lettem, nem voltam biztos abban, hogy a párom szeretné kísérni a gyermekünk születését, és megnyugtató támogatás tud nyújtani a szülőszobán. Utánanéztem, ki tudna Nekünk ebben segíteni, és akkor találtam rá Mentoromra. Csodálatos élmény volt mindkét gyermekem születése, dúlám odaadó támogatásával, félelmek nélkül. Azóta szeretnék én is azon dolgozni, hogy minél több kismama tudjon erről a lehetőségről. Arról, hogy van lehetőség egy meghittebb, könnyebb szülési folyamatra a kórházi szülőszobákon is…
Mit jelent ez neked?
Egész életemben gyerekekre vágytam. Úgy gondoltam, ha gyermekem születik, a vágyam csillapodik. De ahogy megszületett az első, azonnal tudtam hogy ennél jóval többről van szó. A szülés-születés csodája magával ragadott. Ezért szeretnék másokon is segíteni, hogy megtalálják a saját útjukat meghittebb szülésük felé.
Hol vállalsz szüléskísérést?
Vas Megye: Szombathely , Celldömölk

Koltai Zsuzsanna Koltai Zsuzsanna vagyok, 36 éves három gyermekes édesanya. Tizenkét évig voltam velük otthon, ez az idő óriási ajándék volt nekem, és remélem nekik is.
Dúla vagyok. Jákon, Vas megyében, Szombathely mellett élek a családommal.

Gyerekkorom óta az élet csodájának tartom a várandósságot, a kisbabák születését, és ez az érzés minden egyes gyermekvárásommal csak erősödött bennem.
Tizenévesen elgondolkodtam azon, hogy szülésznőnek kellene tanulnom, de valami visszatartott ettől. Hamarosan aztán inkább saját gyermekeket szültem.
Saját szüléseimnél nagyon hiányoltam az állandó jelenlétet, megnyugtató szavakat, az odafigyelést.
Biztosan érzem, tudom, hogy egy ember, akinek van ismerete a szülés fizikai és lelki történéseiről, és tisztában van azzal, hogy ez az émény mind az anya , mind a gyermek életében nagy jelentősséggel bír, és megtesz mindent azért, hogy pozitív élmény váljon a szülésből, és lehetőség szerint minden úgy alakuljon, ahogy az édesanya szeretné, nélkülözhetetlen eleme minden szülésnek.
Először csak elolvastam minden könyvet, ami a szüléssel kapcsolatos volt. Majd 2011-ben elvégeztem a Holdanya Dúlatanoda "Szüléstámogató dúla" képzését. Azóta tudom, hogy ez olyan lépés volt életemben, amely arra vitt, amerre régen el szerettem volna indulni, végre van hivatásom!
Bízom abban, hogy minél több édesanyának lehetek segítségére a várandósságában, és a szülésben.
Bármilyen kérdésed van szüléssel, várandóssággal, szoptatással, babaápolással, kórházi-, és  otthonszüléssel kapcsolatban, keress bátran, együtt könnyebben találunk megoldást mindenre!