Születésfa ültetés

Előző születésfák

1. 2007-2008máj született babáknak

2. 2008máj-2009máj született babáknak

3. 2009máj-2010máj született babáknak

4. 2010máj-2011máj született babáknak5.alkalommal ültettük el a Szombathelyi gyermekek Születésfáját:

A családi Hét keretén belül 
Születésfa ültetéssel ért véget május 11-én, pénteken 10 órakor a szombathelyi Családi Hét programja, amelyben számos fontos és érdekes kismamákat, anyukákat érintő téma szerepelt. A születésfán levelet kaptak a tavalyi rendezvény óta született gyerekek.
 


Régen a gyermek születése után a kertben eltemették a méhlepényt, és föléje egy fát ültettek. A lánynak almát, a fiúnak körtét, a papnak szánt gyermeknek diót. A méhlepény maga is egy fára emlékeztet az őt behálózó erekkel, továbbélése az életfa, melynek későbbi látható jelképe a gyermeknek ültetett fa.
Velencében, majd más városokban, kerületekben rózsatöveket ületnek minden újszülöttnek. Városunkban a faültetés mellett döntöttünk. Kis levélkéket akasztunk a fa ágaira a gyermekek nevével és születési dátumával. Később is felkereshetik ezt a velük egyidős fát szüleikkel. Ahogy a gyermekek nőnek, úgy nő velük együtt a fa is, az ő életfájuk jelképe.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm a szombathelyi védőnőknek, elsősorban Kenesei Edit védőnőnek, hogy megszervezte 2012-ben a Családi Hét rendezvényeit.

    VálaszTörlés