2013. szeptember 14., szombat

Hogyan gyógyuljak meg várandósan és újszülöttel?

Közeledik a tél. Várandósan és újszülöttel talán még nehezebb a megfelelő gyógymódot megtalálnunk, hiszen amit eddig simán felírt az orvos, most nem ajánlja, aztán esetleg elkezdődik az úgynevezett "ördögi kör" és nem látjuk a kiutat.

Szeretnék egy kis rövid összefoglalót írni az általam ismert orvosi magyarázatokról.

Sokféle elmélet létezik a fertőzésekről:

  • Az egyik a baktériumok, vírusok... fertőzése, amely megtámadja a szervezetett, és fertőz, van akinél oda vissza, körbe (meg ki tudja hogyan).
  • Van aki félig az előzőt vallja, de már az immunrendszert is emlegeti, hogy ha erős, akkor nem betegszik meg az illető, csak hordozó.
(*)
  • Aztán van aki a lelki részt is figyelembe veszi. És ezt vallják: „A mikroba semmi, a környezet minden.” (Claude Bernard-nak, a híres XIX századi francia orvos-fiziológus) Tehát a „legveszélyesebb kórokozó” sem tud betegséget előidézni, ha nincsen meg a megfelelő feltétel, erős szervezettel találkozik.
  • Homeopata orvosok pl. hangsúlyozzák, hogy a betegséghez mindenképpen szükség van egy egyensúlyából kibillent szervezetre (aminek alapja lelki, környezeti, táplálkozás).
  • Az Új orvostudomány szerint ami nem veleszületett (ezt már születéskor észleled), nem mechanikai sérülés, és nem mérgezés, sugárzás vagy táplálkozási probléma, annak mind lelki háttere van, a baktériumok és vírusok elszaporodása, már a gyógyulási folyamat része...
  • Van aki ennél tovább megy és azt mondja, hogy a mechanikai sérülések nagy része mögött is meglelhető a lelki háttér (Mért nem vetted észre?).
  • A Kínai, és keleti orvoslásban az energiablokkok okozzák a betegséget. Nagyon kevés betegség vezethető vissza a mérgezésre és csak egy két valódi "fertőzést" említ meg. (Tulajdonképpen ők is együtt kezelik a lelket és a testet).
(*)

(*) között lévő elméletek más megfogalmazásban, szinte ugyanarról beszélnek, legfeljebb a gyógymódok, gyógyszerek különböznek egymástól.

Mindenkinek saját magának kell eldönteni, miben hisz és honnan kér segítséget.

Én személy szerint azoknak hiszek, akik kiutat is mutatnak és nem csak magyarázatot és elméletet keresnek a dolgokra.

Arra vigyázzunk a természetes anyagok sem mind veszélytelenek:
A gyógynövények között is vannak, amik nem ajánlottak várandósan vagy újszülöttnek.
Illóolajok 1 éves kor alatt nem használhatók egy légtérben a babával, mivel túl erősek. Vannak amiket 3 év alatt vagy várandósnak nem szabad használni!
(Borogatásokról ezen kívül illóolajok használatáról-bevezető- tanfolyamot végeztem)

A homeopátiás szerek teljesen máshogy működnek, mint a hagyományos gyógyszerek. (pl. köhögök és nem kaphatom be ugyanazt, mint a szomszédasszony)

Mindig kérjük ki egy (vagy több) szakember tanácsát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése