2012. július 9., hétfő

PROGRAMAJÁNLÓ


Jégverem utca 7. Budapest, Hungary, csütörtök, 16:00
Az előadó Michaela Mrowetz - kötődés specialista, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, törvényszéki szakértő. Előadás a szülést követő korai kötődés támogatásáról, szülői kompetenciák megerősítéséről szakemberek és érdeklődők részére. Az előadás ingyenes.

Az előadás érinti a szülés körüli szakemberek szerepét, felelősségét és támogató jelenlétét a korai kötődés kialakulásának támogatásában.

Az erős érzelmi kötelék kialakítására való hajlam az emberi természet alapvető sajátsága. A kötődési elméletek atyja, John Bowlby szerint: “A mentális egészséghez elengedhetetlen az, hogy a kisbaba és a kisgyermek folyamatos, meleg, intim kapcsolatban legyen az édesanyjával (vagy egy állandó személlyel, aki az anyát helyettesíti), és ebben a kapcsolatban mindketten megtalálják a megelégedettséget és az örömöt.”
Az anyával kialakított legkorábbi kötelék óriási hatással van a gyermek egész életére. Az anyai szeretet a gyermek önértékelésének megalapozása, válasz a gyermeket feszítő kérdésekre: akarnak engem? szeretnek engem? lehetek önmagam?

Lehetőség nyílik az előadás interneten történő megtekintésére is. http://vcp2.videocontrolpanel.net/?meeting=8110429 - majd írja be a nevét.

Részvételi szándékát, kérem, hogy itt jelezze:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHA0Z0NOY0RMaThpLXpxQk9BOUtjTGc6MQ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése