2012. június 25., hétfő

Gyermekvárás 1.

"Kelet-Afrikában van egy törzs, ahol a gyermek megszületésének idejét nem a világrajövetelének napjától, sőt nem is a fogantatás napjától számítják. E törzs számára a születés kelte azt a napot jelöli, amikor a leendő anya először gondol majdani gyermekére.

Az anya, amikor úgy érzi, eljött az ideje, hogy gyermeke legyen, elvonul az erdőbe, és magányosan ül egy fa alatt mindaddig, amíg bensőjében meghallja gyermeke énekét.
Amint ez megtörtént, az anya
visszatér a falujába, és megtanítja az éneket a leendő apának. Ezután ezzel az énekkel hívogatják a gyereket. Miután a gyerek megfogant, az asszony a méhében hordott kisbabának énekel, és megtanítja a dalt a falu bábáinak és öregasszonyainak, akik a vajúdás alatt és a születés csodálatos pillanatában ezzel az énekkel köszöntik a gyermeket.


A szülés után valamennyi falubeli
megtanulja az újszülött énekét. Ez a dal ezután élete minden fontos pillanatában elkíséri. Ezt éneklik neki, amikor valami baja esik, ezt éneklik győzelmek, szertartások, felavatások alkalmával vagy a házasságkötési ceremónián. Amikor élete végén szerettei összegyűlnek a halálos ágyánál, utoljára hangzik fel a dal."
/Jack Kornfield A lélek éneke/

A természet nem ismer lehetetlent. Ahogy Palya Bea: Szülésdal -ban énekli - "A gyermek a nőnek a fejében fogan", - úgy jött az én harmadik kislányom is:
Babaváró Beszélgetéseket szerveztem. Majd hétről hétre vártam a résztvevőket február elejétől. Közben valamikor januárban hallottam a Szülésdalt, és hetekig énekeltem a refrényt. Az ének hatása olyan intenzív volt, hogy énekkar vezetőnk hívott egyik nap, hogy azt álmodta, babát várok. Számításom szerint rá egy-másfél hónapra fogant meg kislányom, menzesz előtti vagy alatti napokban. Erre szokták mondani, ha jönni akar a baba, akkor jönni fog. 2010. novemberében megszületett Lívia háborítatlanul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése