2013. december 26., csütörtök

Védőoltások! Tájékozódj!!!

Eredetileg azt terveztem, hogy blogomon nem hozom fel a védőoltás témát, mivel túlságosan érintettnek éreztem magamat ez ügyben.

Úgy gondoltam, az, aki tájékozódni akar, megtalálja a hiteles forrásokat.

A mostani tapasztalatom azonban rávilágított arra, hogy még egyértelmű oltási reakciókat, és károsodásokat is letagadnak az erre kijelölt legfőbb szakemberek, és kénytelen fejet hajtani a helyi szakember, és megváltoztatni a véleményét.

MIT TEHET A SZÜLŐ?
MIELŐTT OLTAT (VAGY UTÁNA IS) ELKÉRI A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, FIGYELMESEN ELOLVASSA. HA OLTÁSI REAKCIÓRA GYANAKSZIK, AZONNAL DOKUMENTÁLJA, JELENTI ORVOSNAK, OKNE FELÉ (HA AZ ORVOS LE IS AKARJA BESZÉLNI):
http://www.vacsatc.hu/?Olt%E1st-k%F6vet%F5-nemk%EDv%E1natos-esem%E9nyek&pid=9

VEGYE FEL A KAPCSOLATOT:  
http://www.nebancs.hu/


A történet, ami ide vezetett:
Legkisebb kislányom oltási reakciói benn vannak a magyar betegtájékoztatóban is. (Az angol nyelvűben érdekes módon több dolog szerepel, ugyanarra a vakcinára) A betegtájékoztató szerint: "Ne alkalmazza az Infanrix-IPV+Hib szuszpenziós injekciót:
....
- Ha gyermekének a korábbiakban valamilyen diftéria, tetanusz, pertusszisz, polio és b-típusú Haemophilus influenzae elleni oltás allergiás reakciót okozott."

Ezt figyelmen kívül hagyva: Mészner doktornő szerint minden oltási reakciónak 20 percen belül ki kell jönnie, különben nem oltási reakció és egész testen nem lehet az oltástól kiütés (Más gyógyszertnél lehet?)
Leírt és feltett kérdéseimre nem válaszolt. Nem vette figyelembe, hogy minden olyan eseményt, mely szokatlan és az oltást követi az oltással összefüggésben ki kell vizsgálni (OEK határozat)- Annyit mondott, nincsenek ilyen vizsgálatok.

Mégis tegnap az ő szakvéleményét vették figyelembe, mikor elutasították a mentességi kérelmemet az ÁNTSZ-nél. (Beküldtem kivizsgálásra is az oltási reakciókat- ez nem érdekelte őket.)

(Két első kislányomnál is volt oltási károsodás, melyet csak alternatív gyógymódokkal tudtunk gyógyítani, mert az állítólag genetikai és gyógyíthatatlan betegség, el kell fogadni)

Magyarországon nem kötelesek tájékoztatni az oltásokkal kapcsolatban, és bármit (mindent) letagadhatnak mint oltási reakció? Leírt törvényeket és rendeleteket sem kell betartani? Veszélyeztethetik gyermekem életét? Zsarolhatnak, azzal hogy addig nem mehet közösségbe, amíg nem kapja meg az oltást, ami károsítja gyermekem egészségét? (Két évbe telt míg rendbe hoztuk azt, az oltás után!!!!!!!!)

(Bővebben az első reakciókról:
http://www.nebancs.hu/cikkek/olvasoink-irtak/91-uzott-vadak-egy-dpt-oltas-utan.html )


Homeopata orvosokkal konzultáltam: Esetünkben az egyetlen biztonságos megoldás a nem oltás!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése