2013. április 23., kedd

Családi Hét 2013. Szombethely

2013-ban is lesz Családi Hét Szombathelyen! Szeretettel várunk benneteket!


SZOMBATHELY
2013. MÁJUS 8. – 11.
Rendezvénysorozat

PREVENCIÓS HÁZ
Szombathely, Nádasdy F.u.4
Védőnői Egyesület szervezésében

2013. MÁJUS 6. HÉTFŐ
10.00-10:45 Baba-mama torna
Vezeti: Szákovics-Varga Ildikó
            Védőnő, fitnesz  oktató
11.00-12:00 Kincsünk az egészség-mozgásfejlődés szakaszai.
Előadó: Fekete Andrea
             Gyógytornász
            (Korai Fejlesztő Központból)
2013. MÁJUS 7.KEDD
10:00-10:45 Csiri-biri Muzsika
Vezeti: Rózsás Katalin
            Óvodapedagógus
11.00-12:00 Elsősegély dackorszakban
Előadó: Vidonyiné Sólymos Rita
             Pszicho pedagógus
            (Nevelési Tanácsadóból)
2013. MÁJUS 8.SZERDA
9.30-10.30 Babamasszázs
Vezeti: Déri Viktória
            Védőnő, babamasszázs oktató
11.00-12.00 Szülő születik- Gondolatok a szülőségről
Előadó: Milisitsné Tátrai Beatrix
             Védőnő, mentálhigiénés szakember
2013. MÁJUS 9. CSÜTÖRTÖK
17.00-18.30 Mit üzennek a gyermekrajzok
                     interaktív előadás
pendrive-on gyermekrajzot lehet hozni
Előadó: Németh Rita
             Képzőművészet-terapeuta
AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
AGORA-Szalon (Szombathely, Fő tér 10. (bejárat a Belsikátor felől)
Kristályfény Alapítvány szervezésében

2013. MÁJUS 8. SZERDA
17.00-kb.21.30. Terápiás lehetőségek a várandósság megvalósulásához azoknak, akik hosszú ideje várnak a gyermekáldásra
Előadók: Dr Kovács Lajos nőgyógyász, hagyományos medicina:
Véleményem szerint a női test jelenlegi formája évmilliós evolúció következtében alakult ki.
Azonban az elmúlt évtizedek társadalmi, gazdasági változásainak, folyamatainak következtében sok esetben nem tud megfelelni az egyéni, adott esetben társadalmi elvárásoknak. Nem tudunk, vagy sok esetben nem is akarunk figyelmi szervezetünk jelzéseire. Ezek következtében az eddig természetesnek tűnő, vagy a természet által diktált folyamatok nem zajlanak úgy, ahogyan szeretnénk.
Déri Viktória-Creighton modell oktató : Megtanítom a Creighton táblázat vezetését, mely  a párok saját testük biológiai jellemzőit foglalja magába,ezáltal a termékenységi ciklusuk szakértőjévé válhatnak. Ez nyújt egy elengedhetetlen alapot a NaProTechnológiai kezelésnek,ha szükséges. Ezt a Természetes családtervezési módszert a párok alkalmazhatják meddőség esetén is...
Békés Gabriella- Pilates, Jóga és Aviva módszer oktató: A belső erőink, a testi-és tudati  megújulásunk  felélesztésének lehetőségeit kutatom. Az imént említett autentikus rendszerek arra hivatottak, hogy fizikai, mentális, sőt a jóga filozófiát alapul véve, lelki szinten is olyan erőteljesen fejtsék ki hatásukat, hogy szervezetünk elindítsa a gyógyító mechanizmusait.
Zuborné V. Gabriella- gyógytornász, mentálhigiénés  szakember, antropozófus természetgyógyász : Pressel terapeutaként is bővült eszköztáram- amely az antropozófus orvoslás speciális masszázskezelése, s amely nemcsak a testet gyógyítja, de a lelki állapotot is harmonizálja, stabilizálja. Óriási a nők teremtő ereje Újra fel kell fedeznünk,ébresztenünk, élesztenünk .Ebben tudok segíteni.
Kovásznay Dóra- természetgyógyász, a Centre for Homeopathic Education (London) végzett hallgatója: A homeopátia az egyénre szóló gyógyítás lehetőségét adja. Nem egyes betegség tünetekre ad szert, hanem az ember egészét gyógyítja, a szervezet öngyógyítását segíti. A homeopátia filozófiájáról, működéséről beszélek, de hozok néhány konkrét, gyakorlati példát is.
Kneffel Dóra- jógaoktató: Fizikai szinten a jóga gyakorlás javítja a szaporító szervek általános működését, javítja a tartást, amely biztosítja a szaporító szervek jobb vérellátását valamint javítja a légzés kapacitását és minőségét. A stressz által okozott fizikai tüneteket is csökkenthetjük a jóga segítségével. Ami viszont egyedülállóvá teszi a jóga hatását a termékenységre az a testre és lélekre gyakorolt együttes hatása.
Földes György-családállító: Azt mindannyian tudjuk, hogy családunk erősen hat az életünkre, ám nagyon keveset látunk abból, hogy hogyan. Sok terhünket saját életünkben szedtük magunkra, ám egy másik részét a család vagy egyes tagjai iránti hűségből hordozzuk, anélkül, hogy sejtenénk.
A családfelállításban a csoport tagjai megjelenítik, „felállítják” a család viszonyait, mégpedig a valóság olyan mély rétegét, amely a hétköznapokban felfedhetetlen. A rátekintés a lélek valóságára egyúttal gyógyulást is hoz.
Várakozók önismereti csoportmunka- Novák Ágota mentalhigienes védőnő, Raáb Krisztina gyógypedagógus, hangmasszőr terapeuta: Foglalkozásaink során megkeressük mélyen gyökerező egészséges, pozitív anyamintáinkat, belső kincseinket, erőnket és ránézünk félelmeinkre, amelyek a sikertelen gyermekvárás mögött állhatnak. Szeretnénk egyéni és csoportfoglalkozásokkal ezt a várakozást kitölteni, és megtölteni olyan szemlélettel, technikákkal, amik életünket termékennyé, élővé teszi.
2013. MÁJUS 9. CSÜTÖRTÖK
15.00-16.00 A bábai modell és az otthonszülés jelenlegi helyzete
Előadó: Auxner Bea bába
Bemutatásra kerül a szülészet orvosi és bábai modellje közti különbség és a baba-mama barát kórházi, szülészeti ellátás is.
16.30.-17.00 Dúlák Szombathelyen
Kik a dúlák és miben tudnak segíteni az anyáknak, babáknak, apáknak, családoknak .
Beszélgetés, ismerkedés szombathelyi dúlákkal
17.00-17.45 Van szülés a császár után? Beszélgetés szakemberekkel, anyukákkal a császár utáni hüvelyi szülés lehetőségeiről.
2013. MÁJUS 10. PÉNTEK
10.00-11.00 Születésfa ültetés a Szent István parkban
Szereplők: Bálint Éva Weöres Sándor Színház színésze
                  Mesevár Óvoda Katica csoport
Köszöntőt mond: Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária Tanácsnok Asszony
Bejelentkezés, névkártya igénylés:
Kernné Mihácsi Melinda +36 70/319-53-17
E-mail: kmlinda77@gmail.com
15.00-15.45 BOWENTECH
Előadó: Hernádi Judit
A test öngyógyító erőinek felébresztése"
A "BOWENTECH" kevés de jól adagolt fizikális információval stimulálja a testet, hogy önmagát gyógyítsa, gyakran mélyreható és alapos változásokat eredményezve.
16.00-16.45 Apai félelmek, apai kételyek, apai JELENLÉT, vÉLED
A női és férfi lélek változásai a várandósság, szülés és a gyermekágy alatt. Mennyire fontos az apa szerepe a családban, és mindaz, amire kíváncsi vagy.
17.00-…. Háborítatlanul érkezni, szeretetben fogadni
Hová, hogyan, kivel? Millió fontos kérdés a babavárás idején, melyekre szeretnénk megnyugtató választ kapni, mielőtt elérkezik a nagy nap, és megszületik kisbabánk. Beszélgetés a világ legszebb csodájáról: várandósságról, szülésről, segítésről. Szerepek a szülőszobán. Élet az újszülöttel. Lehetőségek az újszülött és a gyermek koraszülött osztályon.
Kerekasztal beszélgetés a Markusovszky Kórház szülészeti, újszülött és koraszülött osztályának dolgozóival.
2013. MÁJUS 11. SZOMBAT
10.00-10.45 Ringató foglalkozás
Előadó: Lezsákné Szekszárdi Zsuzsanna
             Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola zenetanára
Szeretettel várunk a Ringatóra már néhány hónapos gyerekeket is és minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretet teli légkörben.
11.00-12.00 Pillangó mese
Előadó: Szalai Kiss Lilla
15.00- 16.00 Kötődő nevelés
Előadó: Móritz Márta,
             gyermekpszichológus
Amivé a köldökzsinór átalakul - a korai kötődés anya és babája között
Mi is az a korai kötődés? Mi szükséges az "elég jó kötődés" kialakításához? Miért van döntő hatása az első kapcsolat minőségének egész életünkre? -  szép és fontos téma áttekintése egy előadás keretében
              Radimeczky Ágnes
              szoptatási tanácsadó
A várandósság 9 hónapja alatt főként a szülésre készülünk. Arról, hogy mi jön utána, már kevesebb szó esik. Ráhangolódás a szoptatásra, az anya – gyermek kapcsolat mélységét hosszú távon meghatározó gondozási formára.
16.00-17.00 Stresszoldás, szorongásoldás kineziológiával
Előadó: Schulcz Veronika
Jelenbeli stresszeink, stresszreakciónk, szorongásaink oka a múltban gyökeredzik. Ezektől a múltban rögzült negatív stresszreakcióktól a kineziológia gyengéd, de hatékony módszerével megszabadulhatunk. Új viselkedésmintákat tudunk kialakítani, és egy olyan jövőt írni magunknak, amilyenre vágyunk.
TÁMOGATÓK
AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
Esélyek Háza
Waldorf Óvoda
Prevenciós Ház
Mesevár Óvoda
Nevelési Tanácsadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése